Hvilken behandlingsmetode passer for meg?

Der er mange ulike behandlingsmetoder da vi jobber helhetlig og holistisk. Det er ikke nødvendig for deg å på forhånd avgjøre hvilken behandlingsmetode du skal ha eller hva som passer best for akkurat det du strever med. Alle mennesker er ulike og responderer på forskjellig måte og derfor kan det være en fordel å ha flere teknikker tilgjengelige. Ut fra hvilke plager eller problemer du har, finner vi sammen ut hvilke metoder som kan passe best. Er du i tvil på hva du skal bestille, så kan du ta kontakt på forhånd eller så bare bestiller du en time og så finner vi ut av det sammen.

Psykoterapi/Samtaleterapi

Psykoterapi/samtaleterapi kan være veldig nyttig når man føler at man står litt fast, står ovenfor en utfordrende situasjon eller beslutning, man trenger støtte og veiledning eller rett og slett bare noen å snakke med om ting som kanskje er vanskelig og ta opp med de nærmeste. Det kan dreie seg om å snu negative tanker, eller endre adferdsmønstre, det kan gjelde relasjoner, eller følelsesmessige problemer eller annet som gjør det vanskelig og takle hverdagen eller nå mål man setter seg.


Hypnoterapi

Hypnoterapi (hypnose) er en veldig avslappet og behagelig tilstand der døren til det ubevisste sinn åpnes, slik at vi kan påvirke det til å oppnå det vi ønsker. I vårt ubevisste sinn ligger erfaringer, beskyttelse og instinkt og det er ikke alltid at dette harmonerer med våre bevisste tanker og ønsker. Dette merker vi spesielt når vi prøver å kutte ut en uvane, gå ned i vekt eller når vi reagerer "irrasjonelt" på en frykt som f.eks fobi eller flyskrekk. Når det bevisste og det ubevisste sinn vil det samme så er det mye enklere å få til endringer.


Hypnoterapi må ikke forveksles med scenehypnose der målet tilsynelatende er å få en person til å gjøre uventede ting eller oppleve at de ikke har kontroll over situasjonen. I hypnoterapi har klienten til enhver tid kontroll, og vi bruker i stedet muligheten til å påvirke det ubevisste sinn på best mulig måte slik at klienter kan oppnå det de ønsker. Mange føler ikke engang at de er særlig hypnotisert men uttrykker at det er mer som en drømmelignende avslappet tilstand som de nesten ikke vil komme ut av. 

Kunden får med seg hypnosefilen slik at man kan fortsette å lytte til filen og dermed sørge for endringer over tid.

EFT (Emotional Freedom Techniques)

EFT (Emotional Freedom Techniques), er en slags emosjonell versjon av akupunktur (uten nåler) der vi banker på punkter på kroppens meridianer samtidig som vi retter oppmerksomheten mot en konkret problemstilling eller følelse.


EFT baserer seg på teorien om at årsaken til alle negative følelser skyldes forstyrrelser i kroppens energisystem. Med hjelp av EFT kan energisystemet balanseres og forstyrrelser/blokkeringer fjernes. Ofte forsvinner problemet og depresjon, engstelser blir nøytralisert og fysiske smerter og problemer lindret eller fjernet.


EFT er veldig forskjellig fra konvensjonell terapeutisk praksis, og det er derfor vi ser at EFT ofte fungerer der annen behandling ikke har gitt effekt.

Denne grunnleggende metoden er svært enkel å ta i bruk, kan læres av de fleste og brukes i dag av mange millioner av mennesker i verden.

TFT (Tankefeltterapi)

Tankefeltterapi kombinerer kognitiv (tankestyrt) tilnærming med Østens kunnskap om kroppens energibaner og gir ofte rask effekt og er helt ufarlig. Det går ut på å fjerne blokkeringer i energisystemet gjennom og banke lett på utvalgte punkter når uønskede følelser, spenninger eller smerter er til stede.


Tankefeltterapi er utbredt og anerkjent i Norge og brukes av terapeuter og psykologer. TFT er aller mest kjent for sin effekt ved traumer, men kan også brukes ved allergi, angst, atferds- og konsentrasjonsproblemer, avhengighet, depresjon, fibromyalgi, flauhet, fobier, hypokondri, lese- og skrivevansker, prestasjonsforbedringer, PTSD, sinne/hat/irritasjon, sjalusi, skamfølelse, skyldfølelse, smerter/spenninger, sorg, søvnproblemer, spiseforstyrrelser, stress og tvang/OCD.

Yoga

Yoga er en fantastisk praksis for å komme i kontakt med kroppen samtidig som vi jobber med pusten og bevegelser som gjør oss avslappet og rolig. Noen som synes at det er vanskelig å meditere og være i sin egen stillhet, synes det er lettere og finne den roen når man samtidig gjør bevegelser. Derfor kan yoga være et godt sted  å begynne når man har behov for og stresse ned og finne roen. 


 Yin Yoga er en terapeutisk form for yoga der vi jobber med bindevev. I bindevevet setter det seg ofte stress og spenninger og vi må være helt avslappet i muskulaturen for å kunne komme til bindevev.  Yin yoga utføres som liggende eller sittende stillinger i 3-5 minutter og vi har mye fokus på pusten for å kunne gi slipp på spenninger som sitter i kroppen. 

I Klassisk yoga jobber vi med styrke og smidighet men der vi lytter til vår egen kropp og gjør øvelser i vårt eget tempo og holder stillingene så lenge som vi føler at det er greit. 

TRE (Trauma Release Exercise)

TRE, Trauma Release Exercises, er en metode som frigjør og løser opp i dyptliggende spenninger på en mer grunnleggende måte enn vanlige avslappningsteknikker. TRE består av en serie med øvelser som  tilrettelegger for kroppens naturlige stressregulerende mekanismer og skjelving. 

I naturen ser vi at dyr som opplever å bli jaget eller skremt etterpå skjelver og rister en stund, som for å riste av seg hendelsen. TRE er basert på at vi mennesker har det samme grunnleggende behovet fordi skjelving og risting er nervesystemets måte å kvitte seg med stresshormoner og spenninger, men at dette er en teknikk vi har glemt. Vi blir oppdratt til at ta oss sammen og holde ting inne. Likeledes vet vi at spenning og traumer setter seg i kroppens nervesystem og kan resultere i fysiske og psykiske plager. 


TRE kan beskrives som dyp avspenning fra kroppens kjerne, hvor vi også kan jobbe med å løse opp i emosjonelle spenninger, spenninger som skyldes langvarig stress eller traumer.


TRE kan hjelpe både i forhold til muskelspenninger, smerter, søvnproblemer, stress, indre uro, angst osv

Meditasjon/Pust 

Meditasjon er en mental praksis og en tilstand av ro, der sinnet får lov til å hvile og koble helt av. Meditasjon er en avstressende måte å koble av på, der vi lar tankene få lov til og flyte fritt.  Vi retter oppmerksomheten bevisst på enkelte ting, som for eksempel pusten, lyd/musikk eller bestemte kroppsdeler.  Meditasjon endrer balansen mellom signalstoffene i hjernen, slik at den utskiller større mengder av lykkehormonet dopamin, og mindre av stresshormonene. Dette gjør at man opplever å bli både mer avslappet og gladere. 

I begynnelsen er det uvant for de fleste og meditasjon krever øving. Derfor kan det være en fordel å delta på guidede meditasjoner eller utøve det sammen med en lærer i begynnelsen. Målet med meditasjon kan være å oppnå fysisk og mental velvære, økt mental kapasitet, utvidet bevissthet og en sterkere tilknytning til intuisjonen. 

Pusten er viktig i både meditasjon, yoga og i EFT. Når vi jobber med pusten kan vi få ut sinne og frustrasjon, og det er fremfor alt et viktig verktøy i stresshåndtering. 

Alle kan puste, men mange som sliter med stress, angst og depresjon puster i den øvre delen av lungene i brystregionen. Dette fører til at mesteparten av blodtilførselen kommer fra nedre del av lungene, og mindre oksygen blir transportert i blodet. 

Riktig pust gir energi og renser faktisk kroppen.

Healing/Rens

Healing er en fellesbetegnelse for ulike alternative behandlingsteknikker og en form for komplementær medisin. En viktig og grunnleggende del i healingen er å rense chakraene slik at vi legger tilrette for at  den livsgivende kraften og energien (chi/qi) flyter fritt. 


Vi fokuserer på hele mennesket fordi tanker og følelser også kan gi uttrykk i form av fysisk sykdom, smerter og ubehag.  Vi ser på den metafysiske betydningen av smerter og ubehag slik at vi kan legge tilrette for healing av den følelsesmessige delen av smerten og ubehaget. De aller fleste opplever også større indre ro, mer energi og et bedret søvnmønster i tillegg til de områder vi jobber med


Klassisk/Terapeutisk Massasje

Fra høsten 2022 så tilbyr Fin Balanse også Klassisk og Terapeutisk Massasje. 

Dette sier kundene våre

Jeg fikk jobben! Så takknemlig for all din hjelp!

Kvinne 48 år

Tjenestepriser

Grunnet alt som skjer i verden og at mange føler uro og engstelse, så har jeg lyst å gi tilbake og bidra med det jeg kan. Derfor reduserer jeg alle mine priser kraftig i en tidsbegrenset periode (foreløpig ut 2022). Dette for at du skal prioritere din egen mentale helse og at det skal være tilgengelig for de aller fleste. 

Utenom denne kampanjeperioden tilbyr vi rabattordning til de som er ufør, arbeidsledig eller studenter. 

Behandling 30 minutter

600 kr 

500 kr

Healing/​Rens/Massasjeterapi

Bestill time

Kurs 5 x 90 minutter

5000 kr 

3750 kr

Stressmestringskurs, Livsmestringskurs, Angst/depresjonsmestringskurs 

Bestill time

Behandling 60 minutter

1200 kr 

500 kr

Psykoterapi/Hypnoterapi/EFT/TFT/PT Yoga

Bestill time

Kurs 5 x 90 minutter

5000 kr 

3750 kr

Avhengighetskurs, Vektreduksjonskurs, 

Vektreduksjonskurs med virtuell slankeoperasjon 

Bestill time

Behandling 90 minutter

1500 kr 

750 kr

Psykoterapi/Hypnoterapi/EFT/TFT/PT Yoga

Bestill time

Kurs 10 x 90 minutter

9000 kr 

7500 kr

Alle kurs  

Bestill time